Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-21, 13:33 Księga brigów i banów
Ten wątek będzie dotyczył ostrzeżeń i banów na naszym forum. W wątku tym będziemy się wypowiadać my - modowie, ale także Wy. Chciałbym, aby kary zostały w pewien sposób zdemokratyzowane, aby nie dochodziło do stresowych sytuacji. Dlatego proponuję następującą formułę.
-wszelkie informacje na temat ostrzeżeń i banów znajdą się tutaj
- kiedy któryś z moderatorów uważa, ze forumowicz zasługuje na ostrzeżenie/ban - powinien napisac to w tym wątku. Kazdy forumowicz ma prawo tą sugestię skomentowac. Modowie powinni się wypowiedzieć i jesli większosc aktualnie będących w sieci modów jest za, to pomysł kary zostaje wysłany do adminów
Wysłany: 2008-04-21, 17:45
tak, tylko przeczuwam, ze jestescie tacy ze nawet za slowa skierowane do kogos typu "chuj ci w dupe" bedziecie za tym zeby go nie ukarac bo jestescie mlodzi i nie lubicie ucisku . Trzeba umiec korzystac z demokracji a Ty Damian w ogole sie nie odzywaj bo masz ciagnoty anarchistyczne Forum bylo, jest i bedzie autorytarne tak jak 90% szanujących się for na świecie :]
A moja koncepcja jest taka, że przede wszystkim to Wy skladacie tutaj skargi na zachowanie swoich kolegów/ koleżanek a moderatorzy wydają werdykt.
Jak prof Burger klnie co chwile to kazdy mu klaszcze. Wulgaryzmy trzeba eliminowac, ale nie w sposob mechaniczny. Nalezy spojrzec na kontekst, tak jak spogladamy na kontekst wypowiedzi prof Burgera.
"kiedy któryś z moderatorów uważa, ze forumowicz zasługuje na ostrzeżenie/ban - powinien napisac to w tym wątku. Kazdy forumowicz ma prawo tą sugestię skomentowac. Modowie powinni się wypowiedzieć i jesli większosc aktualnie będących w sieci modów jest za, to pomysł kary zostaje wysłany do adminów" - slowa rzucane na wiatr. Trudno, przywyklem do tego i nie bede sie oto klocil.
_________________ Alan z Myśliborza
Jolinka [Usunięty]
Wysłany: 2008-04-25, 00:10
Patrz Alan moj post w "specjalizacjach" :] dlaczego eliminacja przeklenstw nastepuje mechanicznie. II rok nie ma "ambicji" zeby zostac forum ogolnym a fajnie by bylo cos zrobic dla uniwerku i zeby nas dobrze zapamietano.
Przeklenstwa prof. Burgera wywołuja moj usmiech a nie jakies zniesmaczenie. Przeklinam sama wsrod znajomych i innych ale np nie mowie przy mamie brzydko bo mi ...wstyd. I tez byloby mi wstyd gdyby na to forum wszedl ktorys z pamietajacych mnie wykladowcow a ja co drugie slowo to rzucam miesem. :]
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-25, 00:17
Jolinka napisał/a:
Przeklinam sama wsrod znajomych i innych ale np nie mowie przy mamie brzydko bo mi ...wstyd. I tez byloby mi wstyd gdyby na to forum wszedl ktorys z pamietajacych mnie wykladowcow a ja co drugie slowo to rzucam miesem. :]
Czyli mamy byc jakimis pozerami ? Skoro Michal czy ktokolwiek inny jest taki ,ze czuje iz czasem musi bardziej dosadnie zaakcentowac wypowiedz to niech to robi. Ja nie mam zamiaru nikogo udawac, moze i przy mamie nie przeklinam ale na forum,wsrod znajomych powinno sie zachowywac naturalnie. A forum jest spolecznoscią studentow,znajomych wiec nie udawajmy kogos kim nie jestesmy.Jestesmy wsrod swoich.
Zastrzegam,ze to tylko moje zdanie i mozecie sie z tym nie zgadzac.
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Skoro nie ma ambicji, a oni sa tam podzieleni i w gruncie rzeczy niektorzy u nas mogliby pisac, to kto ma tu wchodzic? Wykladowcy, tak? To byla moja pierwsza sugestia w stosunku do Szczepana. Powiedzial nie. To teraz zmienil zdanie? Ok.
Jola, nie generalizujmy, bo z Twojego zdania wychodzi na to, ze my na tym forum obrzucamy sie miesiem i wlasnie ktos teraz z zewn o tym czyta, a to jest nieprawda. Przeklenstwa zdarzaja sie sporadycznie, bryluje w tym Michal, a jest to spowodowane dzialaniami admina. Michal nieelegancko postepuje, ale co ma innego zrobic?
Jak pewnie zauwazylas, zawsze naszych nauczycieli tytuuje, by wyrazic im szacunek.
A co jeszcze do ogolnego forum - Szczepan, bez urazy, bo sam powiadasz, ze masz lenia, ale kolejny tydzien mija, a do wladz uczelni nie zaszedles.
Wysłany: 2008-04-25, 00:26
Bardzo mnie zawiedliście zarówno Alan jak i przede wszystkim Michał :] Postaram się uzastadnić wszystko krótko ale nie ma mnie pół dnia i już się forum rozwala. Nie ukrywam, że jestem mega 'zdenerwowany' ale jak widzicie nie pisze tutaj łacinki
Michał - dostał 3 ostrzeżenie. Za pięciokrotne używanie wulgaryzmów w jeden dzień dostał je po tych wulgaryzmach a więc Alan chcąc nie chcąc wyszedłeś na kłamcę. Zasłania się tym, że odznacza je gwiazdkami co jest wzorem reszty for zakazane :] Potem dostał 3 dniowego bana, którego nie chciałem przyznawać, ale to nie moja wina, że zrobił sobie 3 konta wyzywając przede wszystkim mnie Posiadanie więcej jednego konta, tak jak już wspominałem jest zabronione i podlega karze ale Michał nam tak nabroił, że już sobie ją oszczędzimy :]
Alan - i ty jeszcze robisz liste dziennikarską ? Chciałbym popatrzeć jak siejesz torpedami w jakichś gazetach hhaahah. Rozumiem, że wolno ?
a co do przyznawania ostrzeżeń- pytania typu "kto mi wstawił ostrzeżenie" jest w mojej ocenie infantylne bo i tak raczej się nie dowiecie. Możecie uznać, że przyznajemy je wspólnie i tak jest bowiem z każdą decyzją o ostrzeżeniu się zaznajamiamy a więc nie ważne jest kto komu daje ostrzeżenie. Koniec i kropka i zacznijcie czytać nieprzeczytanego Platona, albo poszukajcie sobie niewiast czy też zacznijcie grać w gry bo jak widać bardzo się Wam nudzi próbując wmówić, że przeklinanie na forum publicznym jest cool
Zróbmy tak, jeśli użyjecie w stosunku do jakiegoś wykładowcy słowa cyt. "KURWA" to obiecuję, że będzie można na full power przeklinać.
I co do Waszego jadu, to już przekracza wszelkie granice !!!!! przeinaczacie fakty i próbujecie wprowadzić jakieś ułańskie fantazje Po drugie byłem w sekretariacie tydzień temu ale nie było pani, jutro ide znowu jak nie będzie jej to będzie zamknięta ale to nie znaczy, że będzie można siebie obrzucać kurwami. Dobranoc dzieci.
Alan !! "a kto tu miałby wchodzić? wykładowcy tak?" zgadłeś .. na starym forum odwiedziła nas pani doktor gierdrojć bowiem miała cynk o tamtym forum... zadowolony ?? no i nie była zbytnio zadowolona jak ktoś na nią napisał niemiłe rzeczy.
Potem wchodzi sobie taki wykładowca i czyta:
Cytat:
no ja pierdole kurwa jaki ten pilżys jest kurwa
Miałem tego nigdy nie mówić ale sytuacja zmusza, bowiem nie myślałem, że nowoczesność do tego doprowadziła, że przeklinanie stało się modne i powabne, a wszystko to z ust studentów: elity kraju i przyszłosć Polskiego narodu!!!!! Za grosz w Was patriotyzmu hehh. I co teraz ?? Pytam się Was, arystotelesów od specjalności przeklinania i bronienia zła? Mam wykładać kolejne argumenty na światło dzienne? Bo chyba już starczy Na kolejne dobranoc puszcze Wam film.
Na koniec mówię jeszcze raz, nigdy się nie dowiecie kto komu dawał ostrzeżenie dlaczego ? dla zdrowia. A dziś nie była moja kolejka przyznawania ostrzeżeń bowiem w ich przyznawaniu są rotacje ;] DOBRANOC :hump:
Nie karze nikomu nic a juz na pewno nie udawac spokojnie ja zadnych niezdrowych zapedow nie mam Ale przeciez poprzez przeklinanie niekonicznie trzeba jakos nei wyrazac siebie nie? Mozna powiedziec cholerka :P jak kto mowil prof Burger koszuleczka, buciczki moze to jakies mniej naturalne ale wszyscy jestesmy dorosli mozemy sie jakos ograniczac a akurat ogranizcanie w przeklenstwach nie robi nam zadnej ujmy co? a na pewno bedzie milej dla oka
Alan- wiele osob przeklina. Ja postuluje o tylko male ograniczenie w tej kwestii do reszty sie nie wtracam i nic nie mam nie kasuje zadnych postow i nic w tym stylu. Jesli szczepan nie ma czasu isc na US w zwiazku z linkiem to ja go zaciagne w najblizszym czasie i pojdziemy razem zgoda?
Konto moze sobei zrobic kazdy jak dr czeriwnski na naszej klasie, super ma foto w tej oborze
Chciałam jeszcze dodac ze nie tylko jest 2 rok ale i 3,4,5...A jak rozumiem wszystko co zle jest spodowdowane działaniami Szczepana? Prosze o jakas sprawiedliwosc Alan bo to chyba lekka przesada.
Ostatnio zmieniony przez Jolinka 2008-04-25, 00:52, w całości zmieniany 1 raz
Szczepan, jesli ktos dostanie ostrzezenie niesluzne jego zdaniem, to pretensje powedruja w Twoim kierunku, jako administratora forum, miej tego swiadomosc. Ujawnianie nadawcy ostrzezen nie jest infantylne. Bawienie sie w absoluta forum jest infantylne.
Cytat:
Alan - i ty jeszcze robisz liste dziennikarską? Chciałbym popatrzeć jak siejesz torpedami w jakichś gazetach hhaahah. Rozumiem, że wolno ?
Atak na moja osobe jest zupelnie niepotrzebny. Tym bardziej, ze jestem przeciwny bluzganiu nie tylko na forum, ale rowniez w kontaktach miedzyludzkich. Probuje wlasnych zasad nie lamac, co nie zawsze wychodzi. Na tym forum raz je zlamalem. Dostalem ostrzezenie. Ok, to tyle, forum powinno laczyc, a nie dzielic.
Cytat:
Alan !! "a kto tu miałby wchodzić? wykładowcy tak?" zgadłeś .. na starym forum odwiedziła nas pani doktor gierdrojć bowiem miała cynk o tamtym forum... zadowolony ?? no i nie była zbytnio zadowolona jak ktoś na nią napisał niemiłe rzeczy.
Odpowiedz jak wyzej.
Dzis z Szczepanem rozmawialem na temat linku do forum na stronie glownej US. Osobiscie wydaje mi sie, ze tymi sprawami zajmuje sie dr Rdzanek. Zorientuje sie. Troszke sie pogubilem - forum ma byc otwarte dla kazdego, jesli link zostanie umieszczony w centrali, tak? Ja proponuje, to co proponowalem wczesniej, wydrukowac kilka kartek, porozwieszac na uczelni, zamiescic jedno na tablicy ogloszen. To jest klucz do uzyskania frekwencji. Stad wszelkie wulgaryzmy sa tepione. Zgoda. Tylko w kwestii otwartosci forum ostatnio wypowiadaja sie wylacznie moderatorzy i ja. Chcialbym poznac zdanie innych, o ile mozna. Prosze nie mowic, ze wywoluje kolejne zamieszanie.
[ Dodano: 2008-04-25, 17:09 ]
Muszę coś jeszcze dodać, by zasady tego forum nie zostały naruszone.
Cytat:
1. hmm.. myslcie sobie co chcecie, ale w dupie mam Wasze pierdzenie dt. niesprawiedliwosci co do wyboru specjalizacji, jest napisane "o zapisie decyduje kolejnosc zgloszen" to bylo po pierwsze, a po drugie juz wiel osob sie zapisalo, wiec z inicjatywy poparcia niesprawiedliwosci nici, albo idzicie sobie do dyrka US albo nawet prezydenta, kto pierwszy ten lepszy i nara.
2.co za zalosni ludzie, jak wam cos nie pasi, to na skarge to wyzszych zarzadow, pogodzilbym sie jakby specjalizacje mozna byloby wybrac wg. sredniej, ale jest inaczej i nie srac sie, zal mi niektorych.
3.jest jak jest, dla niektorych lepiej, dla niektorych nie, pogodzcie sie z tym, w tym przypadku trzeba wykazac sie sprytem i szybkoscia, w zyciu nie liczy sie tylko inteligencja, poza tym, ten sposob jest dobry bo kazdy ma rowne szanse, chyba, ze jest sie zolwiem....
Rozumiem, Adrianem targnely emocje, jednakze ostrzezenie jak najbardziej sie nalezy, chociazby za uzywanie wulgarnych slow. Do Adriana nic nie mam, chodzi o zasady, proszę o uwzglednienie mojego wniosku. Jeśli zostanie on odrzucony, ok, nie będę robił problemów. Czas najwyższy doprowadzić do spokoju. I ja też do tego od tego momentu cegiełkę dołożę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum