Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Potrzebne koce dla schroniska dla zwierząt!
Ania M 

Wysłany: 2010-01-10, 18:20   Potrzebne koce dla schroniska dla zwierząt!

w związku z mrozami sytuacja w schronisku dla bezdomnych zwierząt jest bardzo ciężka. Jest ogromne zapotrzebowania przede wszystkim na koce, jeśli więc ktoś z Was posiada jakieś stare, niepotrzebne już, bardzo prosze żeby przynosil je do mnie. każdy jeden jest bardzo ważny ;)
pozdrawiam.

rotmistrz 

Wysłany: 2010-01-10, 18:29   

Jeżeli zwierzęta są niechciane, to trzeba je usypiać. Zwierzęta to nie ludzie- nie mają duszy.
Po drugie dlaczego ludzie mają ponosić koszty społeczne, czyjejś chwilowej potrzeby/chęci identyfikacji ze zwierzęciem?
Schroniska dla zwierząt typu psy i koty nie powinny istnieć- marnowanie pieniędzy. Co innego z bocianami, jeleniami, sarnami, dzikami, rysiami- bo ich jest mniej w lesie :D

Jeżeli już koce to dla bezdomnych ludzi w schorniskach.

* To jest moje zdanie w ramach wolnosci wypowiedzi na forum. Jeżeli chcecie to przynoście koce. Od 2-3 lat jest moda na pomaganie zwierzętom- kotom dachowcom, kundlom itp. Za 5 miesięcy będzie moda na białe trampki a w listopadzie na kozaczki ze skóry krokodyla :D

[ Dodano: 2010-01-10, 18:39 ]
Ania M napisał/a:
w związku z mrozami sytuacja w schronisku dla bezdomnych zwierząt jest bardzo ciężka

Bardzo dobrze :D

Ale jestem nieludzki... homofob a może animalofob... :D

@salamandra 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2010-01-10, 18:42   

Zgadzam się z sandaczem w całej rozciągłości :) , problem jest taki, że ludzie traktują zwierzęta lepiej niż człowieka, więc należałoby najpierw szanować siebie nawzajem i wtedy los zwierząt by się poprawił :) .

Kobiety - bez nich źle, z nimi jeszcze gorzej.

margot

Wysłany: 2010-01-10, 18:42   

Apeluję także o przynoszenie jeżeli ktoś posiada, albowiem można wprowadzić w tej kwestii istną modę na "dżinsy", które z mody nigdy nie wychodzą. ;)

rotmistrz 

Wysłany: 2010-01-10, 18:47   

salamandra napisał/a:
Zgadzam się z sandaczem w całej rozciągłości , problem jest taki, że ludzie traktują zwierzęta lepiej niż człowieka, więc należałoby najpierw szanować siebie nawzajem i wtedy los zwierząt by się poprawił

Dziękuję Wielki Administratorze :)

To prawda. "Ludzie" którzy biorą zwierzęta a potem je porzucają są jak te zwięrzęta. Najpierw należy uczłowieczyć tych "ludzi", aby zachowywali się odpowiedzialnie. Problem sam się rozwiąże. Zwierze może i czuje, ale nie ma duszy. Lepiej je uśpić niż trzymać jak pasożyta. Skoro "niepotrzebnym" ludziom robi się eutanazję (w imię postępu cywilizacji), to dlaczego i zwierzętom tego nie uczynić?

margot napisał/a:
albowiem można wprowadzić w tej kwestii istną modę na "dżinsy", które z mody nigdy nie wychodzą.

Zaiste można. Czy czarne, czy białe, czy niebieskie- zawsze są w modzie.

margot napisał/a:
można wprowadzić w tej kwestii istną modę

Proponuję w ramach nowej mody odgrzać starą modę i zbierać kasztany, siano, suchy chleb i żołędzie. Wspólnie zawieziemy je do lasu... albo do schroniska :lol:

[ Dodano: 2010-01-10, 18:53 ]
Mobilizacja trwa. GG się grzeją, a tu taki mróz brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :clap:

margot

Wysłany: 2010-01-10, 19:01   

Przykre jest to,że można z pomocy dla zwierzaków zrobić pretekst do docinek i innego typu rzeczy. Jakby to komuś było naprawdę potrzebne, mając 22 lata prawie.

To,że się nie lubimy nie znaczy, że te zwierzaki mają być kolejnym punktem zapalnym i ja w sumie gratuluję takich zdolności.

Szkoda, że nie każdy potrafi wznieść się ponad to co jest, kiedy wymaga tego sytuacja i powstrzymać się od złośliwych komentarzy.

Uważam,że zwierzęta powinno się przede wszystkim kastrować, bo rozmnażają się z naszej winy- skoro człowiek ma funkcję nadrzędną, powinien być na tyle mądry by nie powodować,że schroniska w ogóle powstają z powodu "przezwierzęcenia" na świecie.
Jeżeli Anka chce niech zbiera sobie co chce, puszki, koce, segreguje śmieci- jeżeli dla Was to niesłuszne- ok.

To chyba wszystko co mam do powiedzenia.

rotmistrz 

Wysłany: 2010-01-10, 19:16   

margot napisał/a:
Przykre jest to,że można z pomocy dla zwierzaków zrobić pretekst do docinek i innego typu rzeczy. Jakby to komuś było naprawdę potrzebne, mając 22 lata prawie.

In primis to ja skończyłem 22 lata :D
Wyraziłem swoje zdanie i nie ma znaczenia kto zbiera te koce. Cały czas odnoszę sie do zwierząt a nie do osób. To Ty zaczęłaś personalnie docinać:
margot napisał/a:
można wprowadzić w tej kwestii istną modę na "dżinsy", które z mody nigdy nie wychodzą.

które namiętnie noszę ja i Szczepan. Co do dżinsów to polecam- (tu się powstrzymam od mocnego żartu... w imię chrześcijaństwa, ale wbrew równouprawnieniu).

margot napisał/a:
To,że się nie lubimy nie znaczy, że te zwierzaki mają być kolejnym punktem zapalnym i ja w sumie gratuluję takich zdolności.

Wyraziłem tylko swoje zdanie, które mam wyrobione na podstawie sytuacji z budową superschorniska w moim mieście odkąd PO objęła władzę w gminie miejskiej... miliony na schronisko, a ludzie zdychają... ;]

margot napisał/a:
Jeżeli Anka chce niech zbiera sobie co chce, puszki, koce, segreguje śmieci- jeżeli dla Was to niesłuszne- ok.

W 100% się zgadzam :) Też segreguję śmieci. Dlatego też napisałem wcześniej:
" To jest moje zdanie w ramach wolnosci wypowiedzi na forum. Jeżeli chcecie to przynoście koce".

Pozdrawiam. Życzę wszystkim miłego wieczoru :D

Czesław 

Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2010-01-10, 19:21   

rotmistrz napisał/a:
Jeżeli zwierzęta są niechciane, to trzeba je usypiać. Zwierzęta to nie ludzie- nie mają duszy.
Kobiety też nie mają duszy vide Arystoteles i św Tomasz z Akwinu.

rotmistrz 

Wysłany: 2010-01-10, 19:25   

Czesław napisał/a:
Kobiety też nie mają duszy vide Arystoteles i św Tomasz z Akwinu.

Ale kobieta jest człowiekiem. Co do św. Tomasza z Akwinu to zastanawiał się od kiedy człowiek posiada duszę? Czy od momentu poczęcia czy od urodzenia? ... Ustalił, że od poczęcia :D

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2010-01-10, 19:32   

rotmistrz napisał/a:
Ustalił, że od poczęcia

No i jak tak się patrzy na wielu osobników rasy ludzkiej to można dojść do wniosku, że się ten św. Tomasz pomylił.

The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2010-01-10, 19:45   

A ponoć króliczka to Arek głaskałeś i mówiłeś jaki to on jest fajny :P a tutaj takie zdanie o zwierzakach wygłaszasz. Bez względu na to czy ktoś ma dusze czy nie to zimno odczuwa :]

rotmistrz 

Wysłany: 2010-01-10, 20:13   

The Hoff napisał/a:
A ponoć króliczka to Arek głaskałeś i mówiłeś jaki to on jest fajny :P a tutaj takie zdanie o zwierzakach wygłaszasz. Bez względu na to czy ktoś ma dusze czy nie to zimno odczuwa :]

Królik jest mojego brata, ale to prawda, że głaskałem :D Tylko tu jest taka różnica, że królik jest chciany, a w schroniskach są niechciane psy lub koty itp. Chodzi o to, że za nieodpowiedzialnosć "ludzi" nie mogą ponosić kosztów normlani odpowiedzialni za swoje decyzje. Na przykłąd u Ciebie: nie mogłeś mieć królika w domu w pewnym momencie i odpowiedzialnie go oddałeś dziewczynie... Problemów nie było. Zresztą co ma królik do psów i kotów w schorniskach? Króliki to raczej margines.
Kiedyś powiedziałeś, że lepiej żeby była aborcja, to dzieci nie będą cierpieć w domach dziecka lub rodzinach zastępczych- analogicznie lepiej uśpić kota/ psa żeby nie czuł zimna,mrozu itp. Co do aborcji- to przedmiotem jest człowiek (który ma dusze wg św. Tomasza od momentu poczęcia), a zwierze tokawałek ożywionego mięsa. Oczywiście to nie oznacza, że można znęcać się nad zwierzętami, torturować je, głodzić, itp. Uśpienie w sposób godny człowieczeństwa jest dopuszczalne :)

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2010-01-10, 20:20   

Nawet Noe zabrał zwierzęta na swoją Arkę a Ty tu takie poglądy na temat zwierząt wygłaszasz.

rotmistrz 

Wysłany: 2010-01-10, 20:23   

pogonifan napisał/a:
Nawet Noe zabrał zwierzęta na swoją Arkę a Ty tu takie poglądy na temat zwierząt wygłaszasz.

:lol: :lol: :lol:

Ale one były mu potrzebne. :D Po drugie zabrał przedstawicieli gatunków, żeby potem mogły się rozmnażać... :D (ale ze mnie Luter :D ).

Tak uważam i tyle. Inni uważają inaczej- ich święte prawo :)

Odpowiedz do tematu